Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predogled tekme: Empoli - AC Milan

SEP 22 2014

avtor: Maldini<3

Milan si želi nove tri točke.

Slika

 

Empoli - AC Milan
SlikaSlika
Datum in čas tekme: 23. 9. 2014, ob 20:45.
Prizorišče: Stadio Carlo Castellani, Empoli (kapaciteta: 19,847)
Trenerja:
Slika
Maurizio Sarri

Filippo Inzaghi

Predogled obeh ekip:
Empoli
Novinci v Serie A so svojo epizodo v prvi ligi začeli slabo. Ni jim še uspelo zmagati tekme, doživeli so 2 poraza in dosegli 1 remi. Trener Maurizio Sarri upa, da bo remi proti Ceseni zanihal tehtnico na drugo stran, saj jim je uspelo znižati rezultat z 0-2 na 2-2. Med drugim je povedal: "Pot je še dolga, mnogi so nas že odpisali, toda poskušali jih bomo prepričati v nasprotno. Ne bo nam lahko, vendar tudi nobenemu ne bo lahko proti nam." Bo pa tekma proti Milanu prva po sezoni 2007-08. Nazadnje so slavili Rossoneri z rezultatom 3-1, gole so zabili Pato, Ambrosini in Kaka, ki jih več ni v trenutni ekipi.
Empoli se seveda pozna odsotnost napadalca Massima Maccaroneja, ki naj bi vendarle okreval po poškodbi, vendar njegovo fizično stanje še ni zadovoljivo za nastop. Pri Empoliju trenutno igrajo tudi trije nogometaši, ki so v preteklosti že nosili rdeče-črni dres (predvsem v mladinskih selekcijah). To so Simone Verdi, Romano Perticone in Massimo Maccarone.

AC Milan
Milan se bo po porazu proti Juventusu z 0-1 skušal vrniti nazaj na zmagovalno pot. Po uspešnem začetku sezone, ko so zabeležili 2 zaporedni zmagi, je ekipa Inzaghija doživela tudi prvi poraz, vendar to ne sme ustaviti nadaljnjega dela. Inzaghi je med drugim povedal: "Zelo sem motiviran, zadovoljen sem z ekipo s katero delam in mislim, da smo lahko v borbi za prva tri mesta."
Tekma proti Empoliju bo predvidoma tudi tekma, kjer bo prvič od začetka začel Fernando Torres. Napovedujejo se tudi spremembe v vezni liniji, kjer naj bi priložnost dobil še drugi novinec, Marco van Ginkel. Pričakuje pa se tudi, da tokrat ne bo začel tekme Jeremy Menez, saj naj bi ga mučila manjša poškodba stegenske mišice, zato se ga verjetno ne bo tvegalo, vendar pa bo vse odvisno od fizičnega stanja pred samo tekmo. Pod vprašajem je tudi nastop v prvi enajsterici za Shaarawyja, njegovo mesto bo po vsej verjetnosti zasedel Jack Bonaventura.
Inzaghi: "Proti Empoliju ne bo lahko. Toda zmaga nas lahko zopet popelje na vrh lestvice, s tem bi nadaljevali uspešen trend tekem do zdaj. Videli bomo kako si bodo opomogli igralci, saj je za nami težka tekma, tako mentalno kot fizično, vendar imam dobro klop in proti Empoliju bodo potrebne sveže noge."
Milan na zadnjih 5 gostujočih tekmah proti Empoli še ni izgubil. Za Empoli so od Rossonerov v preteklosti igrala Abate (2007/2008) in Saponara.

Verjetni postavi:
Slika

Sodnik:
Slika
Gianpaolo Calvarese

Prenos:

- Bet365
- Atdhe
- myp2p