Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Predogled tekme: Chievo - AC Milan

FEB 26 2015

avtor: Crudeli

Slika

 

Chievo - AC Milan
SlikaSlika
Datum in čas tekme: 28. 2. 2015 ob 20:45
Prizorišče: Marc Antonio Bentegodi, Verona (kapaciteta: 38,402)
Slika
Trenerja:
Slika
Rolando Maran
Slika
Filippo Inzaghi

Predogled obeh ekip:
CHIEVO
Chievo iz Verone je v prejšnjem krogu doživel visok poraz pri Empoliju (3-0) in se tako še naprej drži spodnjega dela prvenstvene lestvice.
Veteran v vratih Chieva, Albano Bizzarri pred samo tekmo: »Prejeli smo klofuto (v prejšnjem krogu). Upamo, da je to dobro za naprej, tekma z Milanom pa je dobra priložnost, da pokažemo, da je bilo to, kar se je zgodilo proti Empoliju slučajna napaka. Če ne igramo po naših merilih in zmožnostih, se dogajajo napake kot prejšnjo nedeljo.«
Domači trener Rolando Maran upa na boljšo predstavo proti Milanu, proti kateremu v enajsterico ne bo mogel uvrstiti Botte, zaradi česar bo morda prisiljen menjati formacijo. Nekdanji talent Milanove šole Alberto Paloschi bo tako verjetno začel pomaknjen nekoliko stran od napada, Meggiorni pa bo igral klasičnega napadalca.

Slovenski reprezentant Boštjan Cesar bo verjetno dobil prednost pred Gamberinijem, med tem ko bo Valter Birsa po vsej verjetnosti tekmo vsaj na začetku spremljal s klopi.

AC MILAN
Žarek upanja je v prejšnjem krogu posijal tudi za rdeče-črne. Po zmagi nad Ceseno z zadetkoma Bonaventure in Pazzinija, Milan potuje na gostovanje v Verono in v boj za nove tri točke in približevanje mestom, ki vodijo v evropska tekmovanja, ki so trenutno oddaljena šest točk. Milan trenutno zaseda, skromno, deseto mesto na lestvici Serie A po 24. krogih.
Glede na rezultate v preteklosti bi lahko sklepali, je Milan absolutni favorit, saj je razmerje zmag na zadnjih 26 tekmah v korist Milana 20:2. Toda neprepričljivost rossonerov v tej sezoni in visoka motiviranost domačinov za nove točke povedo, da pred tekmo težko govorimo o gotovi zmagi, še posebej če v obzir vzamemo podatek, da Milan na zadnjih sedmih gostovanjih ni zmagal.
Po prepovedi se v ekipo vrača Mexes, toda prednost bo pred njim bo po vsej verjetnosti dobil Alex. Adil Rami se je s poškodbo pridružil El Shaarawyju, De Scigliju in Zapati, ki so vsi odsotni zaradi težav s poškodbami. Na golu bo prednost pred Abbiatijem, ki je v prejšnjem krogu branil dobro, dobil povratnik po kazni - Diego Lopez.

Izjava Diega Lopeza pred tekmo:
"V soboto nas čaka težka tekma proti Chievu, ekipi, ki se drži spodnjega dela lestvice, zato bo tekma pomembna tudi za njih. Tri točke proti Ceseni so bile ključne za nas in da lahko samozavestnejši pričakujemo Chievo. Tekmo s Ceseno je bilo težko spremljati s tribun. Sicer pa sem bil navdušen nad ekipo, glede na težavno situacijo. Glavna stvar je bila zmaga in tako moramo nadaljevati. Vemo da bo naslednja tekma težka, vendar vemo da zmoremo in lahko pridemo iz gostovanja z dobrim rezultatom. Do konca je še 14. krogov in še vedno je na razpolago veliko točk.”

Omeniti je potrebno, da se bo tekma skoraj zagotovo začela s 15-minutno zamudo, saj je Združenje italijanskih nogometašev (AIC) sporočilo, da bodo v znak solidarnosti do Parme F.C., vse tekme naslednjega kroga odigrane z 15-minutno zamudo. Žalostni zgodbi nekdaj zelo uspešne Parme še ni videti konca. Igralci in strokovno vodstvo ni bilo plačano že od meseca julija 2014. Še vedno ni jasno, če bo nedeljska tekma med Genovo in Parmo sploh odigrana.


Verjetni postavi:
Slika

Sodnik:
Slika
Gianpaolo Calvarese

Prenos:


- Bet365
- Atdhe
- myp2p