Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Reportaža: Milan - Barcelona 28. marec 2012

APR 06 2012

avtor: Klub navijačev

1aaaKlub navijačev AC MILAN Slovenija v Milanu

Kljub vsem naporom in težavam, nam je uspelo spraviti pod streho prvi uradni obisk kluba navijačev v Milano. Golov žal nismo videli, vendar smo bili z borbo in predstavo naših "levov" zadovoljni. Naš član Domen, si je vzel čas in skupaj spisal reportažo četrtfinalne tekme Lige prvakov med Milanom in Barcelono.

 

28. marca 2012 smo se odpravili v Milano, na težko pričakovano prvo četrtfinalno tekmo lige prvakov med domačim AC Milanom in gostujočo FC Barcelono.  Tokrat nam je uspelo povsem napolniti kombi, saj se nas je odpravilo 9. Iz Maribora so tako krenili najprej Ana, Davor  (Cheguevara-naš predsednik) in pa Lovro (Lovro_7). V Ljubljani smo se priključili Anže, Tadej in pa moja malenkost (domenh88), v Ajdovščini pa smo pobrali še Filipa, Jakoba in pa Aneja (capcap). Ana, Davor in Anej imajo tudi vse zasluge za odhod, saj so poskrbeli za vse, od malenkosti kot je  bila Anejeva hladilna torba, pa do bolj pomembnih stvari kot so najem kombija in pa predvsem nakupa kart. Tu se je še posebej zataknilo, saj še dan pred tekmo nismo vedeli ali bomo karte sploh dobili, vendar se je na koncu spet izplačala vztrajnost in volja naših organizatorjev za kar smo jim vse še danes hvaležni. Občutki so bili že od samega začetka zelo dobri. Vreme je bilo sončno in lepo, družba je bila odlična-prav tako tudi razpoloženje vseh nas, ki smo bili pred tekmo navdahnjeni z optimizmom. Kombi je od začetka vozil Davor, kasneje pa je volan prepustil Ani, sam pa si je malo odpočil in se osvežil z mrzlim pivom skupaj z ostalimi. V Italiji je nato sledil obvezen postanek za obisk toaletnih prostorov, malico in pa malo nastavljanja soncu. Ker nismo štartali ravno zelo zgodaj, samo v Italiji naleteli na kolono na avtocesti malo pred Milanom, za kolono je bila kriva tudi manjša nesreča.

1aab

1aac

1aad

Po daljšem čakanju v koloni smo se morali odločiti, da tokrat ne gremo z metrojem v sam center Milana , ker nismo želeli zamuditi tekme, pač pa smo si samo malo ogledali stojnice pred stadionom, kjer je bilo že pravo navijaško vzdušje. Da ne bi izgubljali preveč časa, samo se razdelili v dve skupini, ena je šla parkirat kombi,  druga pa z Anejem na čelu na prevzem vstopnic. Tam je ponovno še kako prav prišla njegovo znanje italijanščine. Sam bi najbrž še sedaj stal pred kioskom in v angleščini prepričeval ubogo gospo na katero so kričali z vseh strani, da imamo rezervirane karte.

 1aae

002a

002b

Po prevzemu kart smo se skupaj dobili in odpravili na stadion. Vzdušje na stadionu je bilo res fantastično. Težko si je predstavljati skoraj 80.000-glavo množico, ki je glasno spodbujala  naša ljubljence. Nestrpno smo odštevali tiste zadnje minute do prvega sodnikovega žvižga. Ko se je končno začelo pa smo imeli kaj videti. Tekma nam resda ni postregla z goli, vendar smo vseeno videli izredno srečanje. Od zelo lepe priložnosti Robinha in »Ibre«, kjer je bil ves stadion že skoraj na nogah, pa do vzdihljajev ob kaki priložnosti Barcelone. Eden izmed vrhuncev tekme (vsaj za milaniste) pa se je zgodil v 74. minuti, ko je Allegri iz igre poklical Alessandra Nesto. Dolgoletni ljubljenec domačega občinstva je po poškodbi odigral fantastično tekmo in si prislužil stoječe ovacije celotnega San Sira, kjer se je najbrž zarosilo oko marsikateremu navijaču t.i. rossonerov.

003

004

005

006

007

008

 

010

012

013

014

015

016

017

018

018a

018b

019

020

022

024

025

026

028

029

Po končani tekmi smo se ponovno zbrali na dogovorjenem mestu, kjer ni manjkalo dobre volje ob dokaj ugodnem razpletu tekme in pa neverjetnem doživetju. Sledila je vožnja domov, kjer se je Ani in Davorju za volanom nekaj časa pridružil tudi Jakob.

030

031

032

033

034

035

Še enkrat bi se rad iz srca zahvalil našim šoferjem, ki so nas pripeljali srečno v Milano in domov. Vsem, ki so se potrudili organizirati izlet in so napeli vse moči, da se je izpeljal, ter vsem, ki ste šli zraven, saj je vsak na svoj način prispeval svoj del pri tej res nepozabni in super izkušnji, ki je ne bomo pozabili. Hvala vsem!

Domen

Vodstvo kluba bi se zahvalilo vsem, ki so se udeležili izleta, ter AIMC (združenju fan clubov AC Milan), ki nam je naknadno namenilo dodatnih pet vstopnic in nam omogočilo odhod na tekmo v "polni postavi". Dan pred tekmo so nam namreč sporočili, da nakup vstopnic prek kartice Cuorerossonero ni šla skozi (kljub uspešni bančni transakciji). Pet članov odprave se je kar naenkrat znašlo brez vstopnic, kar je ogrozilo celotni projekt ogleda tekme. Z nekaj sreče in dobre volje nam je na koncu vseeno uspelo spraviti vse pod streho San Sira. 

KLUB NAVIJAČEV AC MILAN SLOVENIJA