Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Nov predsednik Kluba navijačev AC Milan Slovenija

AUG 20 2023

avtor: Klub navijačev

Dobrih 11 let je minilo od ustanovitve našega Kluba navijačev AC Milan Slovenija. V vsem tem času nas je vodil predsednik Davor Krepfl, ki je tako od vsega začetka skrbel, da društvo deluje v skladu z osnovnim namenom; Milanistom približati Milan in ustvariti in povezati družino slovenskih Milanistov.
Nešteto tekem, dogodkov in dogodivščin je za nami, ki so nas zbližale, spoprijateljile in dosegle osnovni namen našega Kluba.

 
Po večletnem vodenju se v Klubu navijačev iskreno zahvaljujemo Davorju za ves vložen čas in trud, saj bo svoje vodenje v bodoče prepustil Andražu Berliču, dolgoletnemu članu kluba, ki se bo v bodoče trudil za to, da se bomo še naprej v velikem številu udeleževali tekem na stadionih in skupinskih ogledih, piknikih in ostalih priložnostih. Davor ostaja aktiven član in bo še naprej pomagal po svojih najboljših močeh.
 
Hvala Davorju in srečno Andražu!

 
Izjava Davorja:
"Pozdravljeni člani navijaškega kluba AC MILAN SLOVENIJA. Nova sezona Serie A je tik pred začetkom, s tem pa z novo sezono začnemo tudi v našem navijaškem klubu.
V klubu AC Milan se je zgodilo kar nekaj sprememb. Spremenil se je igralski kader, prav tako so spremembe nastale tudi v vodstvu kluba. Veliko je novih igralcev, nekateri so pa tudi zaključili svojo zgodbo pri Milanu in so odšli novim izzivom naproti. Še pred novo sezono se je dogodila šokantna menjava v samem vodstvu kluba katerega sta po koncu sezone zapustila legenda kluba Paolo Maldini, ki je v zadnjih sezonah odgovoren za nakupe igralcev in njegov sodelavec Frederic Massara. Paolo Maldini je Milan in največja legenda kluba. Vodstvo se z njegovimi zahtevami po koncu sezone ni strinjalo in so se mu zahvalili za sodelovanje.  
Koliko dobre so te spremembe bo seveda pokazal čas. Spremembe so se dogajale, se dogajajo in se bodo dogajale tudi v bodoče. In v letošnji sezoni so se zgodile tudi pomembne spremembe v navijaškem klubu.
Največja sprememba v našem navijaškem klubu je ta, da po dolgih enajstih letih odstopam iz mesta predsednika navijaškega kluba AC Milan Slovenija. Odstopam zaradi pomanjkanja časa, zaradi preobremenjenosti, zaradi pomanjkanja motivacije in volje za delo danes in v bodoče. V sami strukturi kluba smo se po več sestankih skupaj strinjali, da je potreben nov svež veter. Da morajo stvari in odgovornost prevzeti druge osebe. Nekdo, ki ima voljo, motivacijo in čas voditi klub naprej. In tako je tudi prav. Člani si zaslužite, da stvari potekajo veliko bolje kot so. V zadnjih sezonah mi je enostavno začelo zmanjkovati časa in volje za delo v navijaškem klubu. Dal sem premalo sebe, navijaški klub pa je padal po moji lestvici prioritet. Slej, ko prej potem pride do situacije, ko tako ne gre več naprej. Ko je treba nekaj nujno spremeniti.
V 11 letih se zgodi marsikaj. V življenju v tem času pride do velikih sprememb. Na vseh področjih. Na začetku si zagnan, s časoma skozi leta pa začneš popuščati. Skušaš voditi stvari naprej ampak zaradi vseh sprememb in obveznosti enostavno več ne znese tako kot bi si želel. AC Milan Slovenija nisem samo jaz. Ožje vodstvo kluba, ki pomaga soustvarjati in voditi navijaški klub je postalo upravičeno nezadovoljno z mojim delovanjem. Po par sestankih smo se dogovorili, da se moramo reorganizirati in skušati stvari popraviti na bolje ampak se je vse odvijalo prepočasi in tako naprej nima več smisla. V tej situaciji je bil odstop po moji oceni najbolj pravilna odločitev. Na silo voditi stvari naprej ni prav. Ko gledam nazaj bi se ta poteza verjetno morala zgoditi že prej. 
Treba je iti naprej, za dobro kluba in njegov obstoj. Treba je najti nov zagon. Imamo privilegij navijati za enega najboljših klubov na svetu. Naš navijaški klub je tudi uradno potrjen  s strani uprave AC Milana. To tudi prinese določeno odgovornost. Naš navijaški klub ima več kot 500 članov. In vodenje takega kluba zahteva celega človeka. Popuščanja tu ne sme biti. Vedno je treba napredovati. Iskati izzive, stvari organizirati, hoditi na tekme, skrbeti za člane, biti ažuren, nuditi kaj novega in tako naprej. Sezona se žal hitro obrne in že je pred vrati nova. Zadeve se pa seveda ne uredijo same od sebe in če ne reagiraš pravočasno te čas povozi.
V teh enajstih letih smo doživeli marsikaj. Od razočaranj, do uspehov. Vsekakor je eden vrhuncev našega obstoja zadnji scudetto Milana, ki smo ga lahko slavili skupaj. Nepozabni trenutki, ki bodo ostali za vedno. Milan je prejšnjo sezono po dolgih letih uspešno igral tudi v ligi prvakov. Žal je bil v polfinalu Inter močnejši nasprotnik. Kot presidente »odhajam z enim scudettom«. Ušesa pa upam, da »osvoji« moj naslednik. To bo eden večjih izzivov. Na zadnjem sestanku je bil za funkcijo predsednika navijaškega kluba predlagan Andraž Berlič. Naš dolgoletni član, veliki Milanista, razgledana in uspešna oseba, dober prijatelj. Reden obiskovalec tekem v Milanu. Sam ga dobro poznam, zelo spoštujem in verjamem, da bo pod njegovim vodstvom naš navijaški klub v dobrih rokah. Da ga bo dvignil na višji nivo. Da bo postavil stvari na svoje mesto. Da bo AC Milan Slovenija odlično organiziran navijaški klub. Zahtevna naloga ga čaka, ampak verjamem, da on to zmore in da bo uspešen. Veliko dela je tukaj v ozadju in odrekanja. Ni enostavno. Verjamem, da je dobro premislil v kaj se spušča. Všeč mi je, da verjame v sebe in da si upa. Sam pa seveda vsega ne bo zmogel. Jaz ga pri tem 1000% podpiram. Prav tako ima podporo ožje ekipe, ki mu bo stala ob strani. Veselim se prihodnosti našega kluba. Andraž Berlič srečno!
Pa še to, da omenim: Seveda je scudetto vrhunec v športnem smislu. Ko je Milan slavil 18. naslov prvaka Italije naš navijaški klub sploh še ni obstajal in tega nismo morali doživeti skupaj. Kar pa je meni še bolj pomembno so trenutki na tekmah, na avtobusu, na piknikih in ostalih druženjih. Veliko anekdot se najde in veliko lepih trenutkov. To je večno. Spoznal sem številne super osebe in neverjetne navijače. Vsak ima svojo zgodbo in vsaka je nekaj posebnega. Veliko pozitivnega, dobrega in nepozabnega smo doživeli in verjamem, da marsikaj še bomo. Hvala vam vsem dragi prijatelji Milanisti. AC MILAN SLOVENIJA ostaja in gre naprej. Novim zmagam in uspehom naproti.

Posebej bi se zahvalil osebam: Ana Švehla, Peter Plut, Anej Škerl, Anej Skočir, Andraž Berlič, Alen Žužej, Dražen Miličevič, Smiljan Kuhar.

Forza Milan!"


Izjava Andraža:

"Spoštovani člani Kluba navijačev AC Milan Slovenija!

S ponosom in veliko častjo se na vas obračam kot novo izvoljeni predsednik.

Nekateri me že dobro poznate, za ostale pa komaj čakam, da se spoznamo. Prav vsak od nas čuti strast in ljubezen do tega čudovitega kluba, ki ga podpiramo. Zavedam se, da smo tukaj združeni s skupnim ciljem - podpirati naš ljubljeni klub, naše igralce, čutiti ritem vsake tekme in skupaj soustvarjati nepozabne trenutke.

Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil Davorju za vsa leta vloženega truda, energije, prostega časa in ljubezni do AC Milana. Brez tebe in Ane danes ne bi bili tukaj kjer smo, saj se je klub ustanovil prav na vajino pobudo. Za nas boš za vedno ostal "Presidente".

Moja predanost klubu in naši skupnosti je neizmerljiva. Skupaj smo kot družina, ki se ne razlikuje samo po narečju, ampak tudi po srcu. Naša ljubezen do AC Milana nas povezuje ne glede na to iz katerega konca Slovenije prihajamo. Kot novi predsednik si bom prizadeval za nadaljnjo rast in razvoj našega kluba v Sloveniji in za še tesnejše povezovanje med nami.

Naša naloga v vlogi navijačev ni samo vzpodbujanje ob igrišcu, ampak tudi gradnja spoštljive in strastne navijaške skupnosti. Želim si, da bi postali zgled enotnosti, spoštovanja in pozitivne energije, ne samo med seboj, ampak tudi med drugimi navijaškimi klubi.

Pred nami je sezona polna izzivov in priložnosti. Verjamem pa, da lahko z našo nepopustljivo podporo postanemo ne le glasni, temveč tudi ključni del uspeha našega kluba. Skupaj bomo lahko premagali ovire, težave in proslavljali zmage, ki nas čakajo.

Vabim vas, da se nam pridružite na tej poti. Vaše članstvo, ideje in strast so neprecenljivi za našo skupnost. Skupaj lahko ustvarimo in sodelujemo pri razvoju našega kluba v Sloveniji in okrepimo vez med nami in AC Milanom v Italiji.

Naj bodo naši "cori" slišani daleč stran, naj bo naša podpora neomajna in naj bo naša strast do AC Milana neskončna. Hvala vam, ker ste del te skupnosti, in veselim se, da bomo skupaj lahko ustvarjali nove spomine in nazdravljali novim uspehom.

Forza Milan!"
 
Še informacija glede članarine za prihodnjo sezono 2023/2024: Odpremo v naslednjih dneh!

Forza Milan!
 
AC Milan Slovenija