Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Reportaža: Milan - Barcelona 1. tekma osmine finala 12/13

FEB 22 2013

avtor: Klub navijačev

milanbarca20

Kako je potekal naš izlet v Milano in nazaj domov

Kot že nekajkrat letos je Klub navijačev AC Milan Slovenija organiziral ogled tekme v Milanu. Tokrat ni šlo za navadno tekmo, šlo je za dvoboj starih znancev iz Lige prvakov: prenovljenega Milana in favorizirane Barcelone.
Napetost je bilo čutiti že par dni pred samo tekmo, vrhunci pa so bili seveda na dan tekme, na katero se je odpravilo tudi 46 naših članov, zbranih iz praktično vse Slovenije.

ekipa

presrobi

Tako smo se v sredo zjutraj z avtobusom, okrog pol osmih odpravili iz zbirnega mesta v Ljubljani. Na poti se nam je pridružilo še nekaj navijačev iz Ajdovščine, nekaj pa smo jih pobrali tudi na mejnem prehodu Vrtojba.
Po bolj mirnem vzdušju na začetku, se je po dveh urah vožnje ogrel tudi avtobus, začelo se je petje nekaterih navijaških pesmi, nazdravljanje in nestrpno pričakovanje prihoda v Milano.

01predsanberl

avtobus
02odhodsansirberl

Okoli tretje ure popoldan nas je avtobus pripeljal na parkirišče pred San Siro, kjer so nastajale prve slike za arhive. Večina potnikov se je odločila za obisk centra mesta, kamor smo se po dvajsetih minutah hoje odpravili z metrojem. Iz metroja smo prišli naravnost na glavni trg v Milanu in pred Duomo. Sledil je ogled in nakupovanje v Megastoru, GazzettaShopu in ostalih trgovinah. Sledil je povratek proti San Siru in prevzem kart.

metro

Bolj kot se je bližala ura tekme, bolj se je stopnjevalo ozračje v Milanu in pred San Sirom, množice so prihajale in se odpravljala na tekmo leta. Vzdušje je bilo že pred stadionom odlično, stojnice z navijaškimi rekviziti so bile nabito polne, ljudi se je trlo…

sansiro

Ko je prišel čas odhoda na stadion in tekmo, je vsaj za večino naših članov vse potekalo brez problemov, trije člani posadke pa so imeli nekaj težav z vstopom zaradi tehničnih problemov s karticami. Rešili smo te nevšečnosti, ki jih je imelo več obiskovalcev in nekaj sekund po začetnem žvižgu končno prišli vsi na stadion. 

1curva

curvasudTežko je izbirati besede pri opisu vzdušja na stadionu. Fantastično, nepozabljivo in verjetno nekaj, kar se doživi zelo malokrat v življenju.
Spodbujanje igralcev z aplavzom za vsako potezo, dobro akcijo, požrtvovalnost in borbenost, ter glasno navijanje skozi vso tekmo je dalo ekipi Milana dodatno moč na tej tekmi.

2rosso
Prvi polčas je kljub terenski premoči Barcelone, psihično dobil Milan, ki si je pripravil bolj konkretne priložnosti, Barceloni pa onemogočil razvoj svoje igre in dal vedeti, da lahko na tej tekmi stori še kaj več.
Milan je s svojo igro nadaljeval v drugem polčasu, že dobrih 10 minut po začetku drugega dela pa je Kevin-Prince Boateng poskrbel za pravo norijo na San Siru, saj je po prostem strelu nekako prišel do žoge in jo poslal v gol Valdesa.
Navijači smo začutili, da je Milan pravi, da lahko doseže to, kar je bilo pred tekmo za večino nepredstavljivo.
Še naprej je Milan igral borbeno, nepopustljivo, praktično brez napak, Katalonci pa si niso znali pripraviti niti t.i. polpriložnosti.

Milan je nato večino drugega polčasa prežal iz protinapadov. Bolj kot se je tekma bližala koncu, bolj so bili pod udarom živci navijačev, verjetno pa še bolj nogometašev Barcelone.
Vse dvome o zmagovalcu, je po protinapadu Nianga in El Shaarawyja v 80. minuti razblinil Sulley Muntari, ki je v slogu najboljših napadalcev lepo zadel.
Eksplozija navdušenja, čustev in veselja je preplavila celoten stadion, saj je bil Milan na pragu velike zmage proti ekipi, ki je že nekaj let strah in trepet celotni Evropi.

Sledilo je odštevanje. Deset »plus« pet minut sodnikovega podaljška se je vleklo kot cela ura. Utrip srca vsakega Milanista je bil na meji nevarnega. Z vsakim (četudi jalovim) napadom Barcelone je dih zastal.
Končno je bila ura 22.36 in 33 sekund, trenutek ko se je iztekel sodnikov podaljšek. Sodnik je piskal konec  tekme, celotni stadion je bil v deliriju, začelo se je veliko slavje.

2drugioranznberl

1prestadionom
Tudi sami smo lepo in konkretno praznovali zmago, katere se je malokdo prav zares zavedal. Po slavju in veselju pred stadionom je tudi za nas sledil čas odhoda domov.
Tudi na avtobusu se je veselilo še nekaj časa, nato pa smo si vsi privoščili malo počitka po zares epskem večeru.
Zjutraj smo okrog pol osmih srečno prispeli v Ljubljano, kjer smo se pozdravili in odšli vsak svojo pot, toda vemo da se bomo kmalu spet srečali.

Biti na tej tekmi je bil privilegij, občutki in spomini na to tekmo, pa bodo v nas ostali zavedno. 

Klub navijačev se zahvaljuje vsem za zaupanje, ki ste nam ga izkazali z veliko udeležbo na tej tekmi in vas vabimo tudi v prihodnje, da se nam pridružite.

Forza Milan!

FOTOREPORTAŽA

vsiddd