Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

8. piknik AC Milan Slovenija

SEP 03 2019

avtor: Tadej Mikuž

Nekaj besed o pikniku, ki jih je "spesnil" redni gost naših dogodkov Tadej.

Za nami je še eno super rdeče-črno druženje. Lepa sobota, sproščena, polno smeha in v znamenju AC Milana. Imeli smo piknik, ki ga vsako leto organizira Klub navijačev AC Milan Slovenija, za vse navijače, simpatizerje in ljubitelje kluba. 8. zaporedni piknik je tokrat potekal na domačem “terenu” v okolici Kočevja. Zbor je bil ob 11. uri v Kočevju, nato pa smo odšli na “piknik plac”. Zamudniki so bili lepo usmerjeni tako, da ni bilo težav pri samem iskanju. Plac je bil res “ni da ni” v vseh pogledih. Tilen in ekipa so se res potrudili in z organizirali piknik tako, kot mora biti. Vse pohvale. Poskrbeti, da je vse na pravem mestu, dovolj vsega, da vse “štima” - kapo dol. 

Posebna zahvala gre tudi našemu najboljšemu kuharju Rebolju (GO), ki je znova pokazal in dokazal, da noben ni bil lačen in da smo res dobro jedli. Skratka lepa sobota polna smeha, optimizma, veselja, druženja. Sonce je kot nalašč sijalo samo za nas, pijača je bila pa tudi glih prav ohlajena ;)) 

Potekale so tudi igre (nogomet, balinanje itd) Popolno… To je lahko samo družina AC MILAN SLOVENIJA…Vedno je bilo s tako ekipo odlično.

Se pa me je na pikniku dotaknila ena oseba, ki ne morem, brez da bi omenil tega človeka. To je Sergej Kocjančič. Sergej ima cerebralno paralizo rok, ki ga spremlja že celo življenje. Sergej ne funkcionira z rokami, slabo govori in zelo težko hodi vendar mu njegovo zdravstveno stanje ni vzelo volje, poguma in optimizma. Ima ga več kot mi vsi. Sergej je navijač AC Milana že 35 let in je zaljubljen v ta klub. Tokrat pa se je odločil obiskati piknik v Kočevju. Prihaja iz Primorske. Na strani AC Milana Slovenija  je videl, da prirejamo piknik in tako tudi sam povprašal oz povedal, da pride (Sergej piše z nogami). 

Na srečo ima zlatega očeta, ki ga je pripeljal na piknik. Daleč stran od doma v kraj, v ekipo, kjer ni poznal nobenega vželji, da nas spozna in malo tega občutka doživi tudi sam. Kakšno željo in voljo moraš imeti, da se odpraviš podružit z Milanisti. Moj poklon. 

Kot se spodobi za takšno ekipo oz družino kot je AC Milan Slovenija smo seveda takoj začutili, da jim treba nameniti največ časa. Sergej ni skrival veselja, da smo ga tako lepo sprejeli medse in da smo vedno gledali, da je imel vse. Vendar presenečenja za njega se še niso končala. Pred tekmo na pikniku (DOMAČI - GOSTI) je dobil podpisan dres od vseh udeležencev in šal našega kluba. Bil je zelo vesel in ganjen. Tudi oče ni skrival solza; če sem iskren so se tudi meni orosile oči. Po končani tekmi, ki se je končala z zmago domačinov smo se vrnili nazaj v “štab” da se osvežimo (jaz sem navijal pa sem bil bolj žejen kot oni) … 

Bližala se je tekma Serie A med AC Milanom in Brescio ki smo jo vsi komaj čakali.. Kot naročeno - ravno na pikniku. Imeli smo projektor tako, da smo vsi gledali na velikem platnu, v naših barvah z našo himno, baklami in 50 razposajeni navijačev.

In tudi tukaj se še ni končalo presenečenje za našega Sergeja. Med polčasom je naš presidente Davor podelil Sergeju podpisan dres Franca Baresia, ki ga je v ta namen poklonil klubu Boštjan Mikuž. Hvala Boštjanu, da je brez oklevanja in razmišljanja podaril ta dres… To je lahko samo AC Milan. Ob poklonu pa smo vzklikali “Sergej, Sergej!”. 

Sergej je vidno nasmejan takoj oblekel dres s številko 6 in tako smo pospremili naše fante v 2. polčas, kjer nam je uspelo obdržati minimalno vodstvo in zmagati. Tako je bilo veselje še večje. Po koncu tekme sta se Sergej in oče malce utrjujena počasi odpravila proti domu.. Besede hvala, stisk nemočnih rok in nasmeha je pokazala, da smo res nekaj velikega naredili na pikniku. Ne samo za klub in prijateljstvo ampak tudi za sočut nemočnega človeka, ki ljubi AC MILAN…

Kaj reči na vse to??? 

Večer poln emocij, veselja, čustev, smeha, solza se je za Sergeja končal nepopisno in nepozabno. Ne moremo si predstavljat, da bi zadeli 50miljonov evrov in še manj si lahko predstavljamo kako je živeti s takšno boleznijo. Vsi MI smo zmagovalci. Hvala vsem in vem, da tisti, kateri navijamo za AC Milan imamo veliko srce. Forza Sergej, Forza Milan!


Avtor: Tadej Mikuž

FOTOGALERIJA FACEBOOK (KLIK)

Klub navijačev AC Milan Slovenija se iz srca zahvaljuje ekipi iz Kočevja, na čelu s Tilnom Bižalom, ki so poskrbeli za vrhunsko organizacijo dogodka. Vsem prisotnim se zahvaljujemo za udeležbo in da smo lahko skupaj preživeli lepo soboto. HVALA!