Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Reportaža: Milan - Roma (12.05.2013)

MAY 15 2013

avtor: al3n

slikaskupnastran

Ogledali smo si predzadnji krog Serie A 2012/13

Dolgo se je napovedovalo, pripravljalo, organiziralo in na koncu nam je vendarle uspelo! Ponovno je proti Milanu krenil poln avtobus rdeče – črno opremljenih navijačev. Pot smo začeli v nedeljo 12. maja ob 6 uri v Ljubljani. Mariborska posadka s »Presidentejem« na čelu, je seveda malce zamujala, ampak za štajerske razmere bi se temu reklo »točna« ( 5-10 min ). Organizatorju Aneju se je seveda z tem malce podrl »tajming«, a nič zato – vse, pa tudi nesme biti po planu J Avtobus je bil že skoraj poln, a vseeno je bilo še nekaj mest prostih za preostale potnike, ki so čakali na drugih vstopnih postajah. Jutranjo »prestrašeni« smo se odpravili do Ajdovščine. Nekateri so še malce zadremali, drugi pa so že veselo napovedovali razultate. Iz zadnjega dela se je tu in tam že zaslišal standardni pločevinasti »pssssst« - verjetno ni potrebno razlagati o čem govorimo, a ne? V Ajdovščini in na mejnem prehodu Vrtojba smo pobrali še preostalo ekipo, v avtobusu izobesili transparent in kmalu se je na avtocesti prikazala prva tabla z napisom MILANO. Ni minilo dolgo, ko so zaradi suhega zraku na avtobusu grla postajala vse bolj izsušena in čas je bil za prvi obhod (pokušino) žlahtne domače kapljice, ki jo je kot vselej častil Klub navijačev AC Milan SI. Otroci so seveda ostali ob soku, saj v klubu striktno spoštujemo zakone.

gorstran2

 Ozračje je postajalo vedno bolj sproščeno in tisti, ki so bili prvič z nami, so se hitro vklopili. Kilometri so tekli, najvztrajnejši »pokuševalci« pa so urgirali k prvem postanku. Ko smo izstopili na enem izmed postajališč v Italiji, nas je na naše presenečenje pričakala »navijaška skupina Atalante«, s katerimi smo se hitro spoprijateljili in ustvarili kakšno fotko za spomin.

gorstran1

V nadaljevanju je na avtobusu potekala še tradicijonalna »AC Milan SI stavnica«. Pravilen razultat sta napovedala le dva, ki sta si nato razdelila izkupiček in si povrnila strošek za kakšno darilce v Milanu. Pričakovanje je rastlo, ko smo okoli pol druge ure prispeli v Milano. Avtobus nas je odložil pred gradom Sforzesco. Kulisa starega gradu je bila popolna kulisa za skupinsko fotko in v trenutku smo bili glavna atrakcija za sproščujoče ljudi, ki so v parku uživali čudovito nedeljsko popoldne.

vodnjak

Pot smo nadaljevali proti katedrali Duomo in Milan Storu, od tam, pa so nekateri zavili svojo pot po centru Milana. Ogromno trgovin, lokalov in znamenitosti zagotavlja, da urice za proste oglede še prehitro minejo ( predvsem za nežnejši spol J ). Okoli petih se je skupina ponovno zbrala na trgu in se z metrojem odpravila proti San Siru. Seveda smo se ustavili na stojnicah pred stadionom, kjer so nekateri zapravili še kak €, drugi pa so ponovno bili potrebni okrepčila. Sledil je zbor pred avtobusom, kjer smo potnikom razdelili vstopnice. Najbolj neučakani so se kaj kmalu odpravili na stadion, ostali pa so še uživali v dobri družbi pred avtobusom. Tukaj skorajda moramo omeniti »sosednji« avtobus, kjer si je družba pripravila pravi piknik, z gasilskimi mizami, mesoreznico in žarom ( morda ideja za prihodnje oglede tekem? J ). Ob 7 uri je bil čas, da se vsi skupaj odpravimo na stadion. Oboroženi z raznoraznimi navijaškimi artikli (legalnimi, seveda) smo uspešno prestali kontrolo ob vstopu in zasedli vsak svoj sedež v idiličnem mozaiku navijačev, na slovitem San Siru.

stadion

presi

curvasudroma

Potek tekme vsi že dobro poznate. Za vse ki pa morda še ne, je sedaj že znameniti »Gennaro« pripravil odličen povzetek. Sam Crudelli mu bojda zavida vnemo in strokovnost, ki jo naš sodelavec kaže...

Po tekmi in zboru na parkirišču, smo se malce razočarani nad razultatom odpravili na dolgo pot proti domu. Večino nas je od utrujenosti kmalu vzel spanec, ki nam je tako skrajšal »borbo s sedežom na poti domov«, kot je dejal naš predsednik Davor. Tako kot so vstopali, so nas v Vrtojbi in Ajdovščini po vrsti zapuščali novi in stari prijatelji. Ostali smo na končno postajo v Ljubljani prispeli okoli 6. ure. Pozdravili in poslovili smo se z željo po čimprejšnem snidenju – upamo da že na pikniku, ki ga bo klub organiziral junija v Ljubljani, ampak to je že druga zgodba J

CELOTNA FOTOREPORTAŽA

Klub navijačev AC Milan Slovenija se vsem udeležencem ogledov tekem v tej sezoni še enkrat zahvaljuje za zaupanje. Upamo, da ste se imeli fajn, mi smo se definitino J Se vidimo!