Informacije o članstvu v novi sezoni 2019/2020. Pridruži se nam!

Reportaža: Milan - Atletico Madrid (19.2.2014)

FEB 21 2014

avtor: David Očko

reportazamilanatleticoslika

 

Reportaža tekme Milan - Atletico Madrid.

Še ne 17-letni David Očko nam je zaupal svoje občutke in napisal kako je doživel prvo tekmo osmine finala Lige Prvakov. 

 

Moja zgodba o včerajšnji tekmi se je začela v začetku letošnjega leta, ko sem se zaprisegel, da če dobim štipendijo odidem na prvo tekmo, ki jo bo možno obiskati. In tako je bilo, dobil sem štipendijo in si rezerviral zadnje mesto na avtobusu, ki je peljal v Milano na San Siro.

 

Iz večih delov Slovenije smo se 19. Februarja zjutraj napotili v Ljubljano navijači AC Milana.  Prvi navijači smo se v Ljubljani začeli zbirati okrog pol 11ih. Ob 11ih pa smo končno začeli pot z avtobusom, ki se je do italijanske meje zapolnil do zadnjih mest. Na avtobusu so bile najbolj aktualne teme seveda o našem AC Milanu, npr. kdo bo v 1. enajsterici,kdo bo zabijal in kdo bo najbolj presenetil… Med vožnjo je prišlo tudi do parih težav a jih je vodstvo našega navijaškega kluba takoj rešilo. Bliže smo bili Milanu več navijačev AC Milana smo srečevali na postajališčih in boljše vzdušje je bilo na avtobusu. Imeli smo tudi degustacijo domačih vin naših navijačev. Kot je že običaj smo stavili točen rezultat (pravila stav so: stava na našo zmago ali remi je 2€, zmaga nasprotne ekipe 4€, denar po tekmi pobere zmagovalci/ec). Vsi smo bili globoko razočarani nad parimi kandidati, si so stavili na zmago Atletica. Skušali smo jih odstraniti iz avtobusa in jih kazensko poslati na San Siro peš a nam to na koncu ni uspelo. Tik pred Milanom smo začeli prepevati hvalnice našemu AC Milanu in "Il Presidenteju" (Davorju Krepflu). Davor nam je kasneje tudi priboril 1-minutni obstanek na odstavnem pasu avtoceste kjer smo lahko na hitro odtočili. Medtem ko smo se prebijali do San Sira smo se že pripravljali na to veliko tekmo. Končno smo tudi zagledali Najlepši stadion na Zemlji, San Siro. Ker smo bili bol na tankem s časom smo si na hitro ogledali stojnice in San Siro od zunaj. Najbolj neučakani smo se po vstopnice napotili že par minut pred osmo uro k avtobusu nato pa smo se odpravili proti svojemu vhodu na tribuno. Takrat ko vstopiš na ta velik štadion, ko zaslišiš himno Lige Prvakou, ko zagledaš svoje Idole-Igralce AC Milana in ko so okrog tebe sami Milanisti, takrat veš da si na pravem mestu in da navijaš za pravi klub. Čustva kar norijo! Sodnik je zapiskal začetek tekme,navijači smo bili glasni in glasna je bila tudi igra našega velikana AC Milana. Vsi smo bili navdušeni nad odlično igro, odličnimi 'driblingi' Taarabta in razočarani nad rezultatom, sojenjem in poškodbami De Sciglia ter Balotellija. Po tekmi sem bil zelo vesel nad našo igro, a globoko v meni me je neznosno žrl rezultat. Dolgo se nisem mogel ločiti od tribun San Sira. Začeli smo se zbirati pred našim avtobusom in komentirali tekmo, nato pa se odpravili proti Sloveniji. S časoma so po avtobusu potihnili vsi glasovi, saj smo po tako zelo naporni tekmi (tudi za nas navijače) potrebovali nekaj počitka. Do Ljubljane se je avtobus spraznil, nekateri smo odšli domov, drugi pa v službe…  

Zame je to bila že druga tekma AC Milana, ki sem si jo pogledal u živo. Vsem navijačem, ki še niste včlanjeni se čim prej včlanite in pridite z nami na tekme, ker imamo super vzdušje in odlično vodenje!

Še enkrat bi se rad zahvalil vsem navijačem-prijateljem, s katerimi sem se lahko družil in organizatorjem za odlično izvedbo ogleda!

Lep pozdrav,

David Očko

FORZA AC Milan!!!

Klub navijačev AC Milan Slovenija bi se rad zahvalil vsem, ki ste se nam v sredo pridružili. Spet ste dokazali, da smo Milanisti dobra družba in veselimo se že naslednjega ogleda (Milan - Juventus, 2. marec). Žal ekipi ni uspelo premagati Atletica, toda upanje umira zadnje. Čaka naš še drugi polčas v Madridu, v nogometu pa je vse mogoče...

FOTOREPORTAŽA